در سالهای اخیر، دانشگاههای ترکیه محبوبیت رو به رشدی در بین دانشجویان بینالمللی پیدا کردهاند و هر ساله تعداد دانشجویان متقاضی تحصیل در این دانشگاهها رو به افزایش بوده است. این کشور از دانشگاههایی با استاندارد علمی بالا و نیز توانایی ارائه مدرک معتبر بینالمللی برخوردار است و میتواند فرصت خوبی برای ادامه تحصیل دانشجویان جهت رسیدن به اهداف و آرزوهای آنها باشد.
علاوه بر این، کشور ترکیه دارای ویژگیها و مکانهای طبیعی بسیار، حمل و نقل و موقعیت جغرافیایی مناسب و سیستم آموزش بینالمللی بروز و پیشرفته است. این کشور طیف گستردهای از مناطق جغرافیایی را در بر میگیرد و دارای ویژگیهای برگرفته از سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا است. در نتیجه تحصیل در دانشگاههای این کشور، یکی از موضوعات پرمخاطب در میان جویندگان علم و دانش است.
پذیرش در دانشگاههای کشور ترکیه بر اساس معدل دانشآموزان در مقطع دبیرستان و نتایج حاصل از امتحانات ورودی دانشگاه که به صورت منظم و در هر دانشگاه برگزار میشود، صورت میگیرد. از این رو، برنامهریزی برای تحصیل در یک دانشگاه بینالمللی با اعتبار علمی بالا، میتواند یک قدم بزرگ و مفید در راستای دستیبای به اهداف هر فرد باشد. برخی از محبوبترین رشتههای کشور ترکیه عبارتاند از:
- مهندسی
- تجارت بینالملل
- بانکداری
- گردشگری و توریسم
- روابط بینالملل
- تجارت و مدیریت
آزمون YOS
اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاههای ترکیه را دارید، باید در آزمون YOS که مخفف عبارت (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) است شرکت کنید. آزمون YOS امتحانی است که مختص دانشجویان خارجی یا به عبارت دیگر معیاری برای سنجش دانشجویان غیراتباع جهت ورود به دانشگاههای این کشور بوده که بر اساس نمره و امتیاز کسب شده در آزمون یوس، مجاز به انتخاب رشته و پذیرش از دانشگاههای دولتی و خصوصی کشور ترکیه میشوند.
این آزمون تا سال 2010 به صورت سراسری و توسط نظام آموزشی کشور ترکیه برگزار میشد و نتایج آن توسط سازمان سنجش اعلام میشد. از سال 2012، طبق قوانین مصوب شده، آزمون یوس به صورت جداگانه توسط اکثر دانشگاهها برگزار میشود.
برای شرکت در آزمون YOS، ابتدا باید دانشگاه خود را انتخاب کرده و با توجه به تاریخ مقرر شده توسط دانشگاه برای شرکت در آزمون اقدام کرد. در صورتی که متقاضی تصحیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه هستید، شرط اصلی، شرکت در آزمون یوس است. در صورتی که موفق به کسب نمره قبولی در این آزمون شوید، علاوه بر دارا بودن مجوز ادامه تحصیل در رشته خود، شهریه کمتری نیز پرداخت خواهید کرد.
با شرکت در این آزمون شما میتوانید در تمامی رشتههایی که در دانشگاههای ترکیه تدریس میشوند، تحصیل نمایید.
سوالات آزمون YOS
بر خلاف کنکور سراسری در کشور ایران که شامل دروس مختلفی است، آزمون YOS از دو بخش اصلی تشکیل شده است. بخش اول ریاضی، هندسه و هوش شما در سطح دبیرستان را میسنجد و بخش دوم سوالاتی درباره زبان ترکی است.
دفترچه سوالات به دو زبان انگلیسی و ترکی آماده شده و هر داوطلب به آن زبانی به سوالات پاسخ می دهد که هنگام ثبت نام آزمون یوس مشخص کرده است. هدف این آزمون به چالش کشیدن هوش منطقی و ریاضی متقاضیان است.
از آنجاییکه آزمون یوس توسط دانشگاهها و موسسات مختلفی برگزار میشود، نمیتوان برای آن تعداد سوال و مدت زمان مشخصی را تعیین کرد، اما به طور کلی میتوان گفت این آزمون شامل 80 الی 100 سوال بوده که زمان آن 100 الی 120 دقیقه در نظر گرفته میشود. به طور مثال، در صورتی که آزمون شامل 80 سوال باشد، در برگیرنده 40 سوال هوش، 35 سوال ریاضی و 5 سوال هندسه خواهد بود.
نمره نهایی آزمون یوس از 100 محاسبه میشود. بخش دوم آزمون که مربوط به سوالات ترکی است، مختص داوطلبانی است که قصد تحصیل به زبان ترکی را در دانشگاه دارند. اگر میخواهید از طریق ارائه مدارک بینالمللی زبان انگلیسی به تحصیل ادامه دهید، دیگر نیاز به پاسخدهی به بخش سوالات زبان ترکی آزمون YOS نیست.
هزینه ثبتنام آزمون YOS
همانطور که اشاره شد، از آنجاییکه نحوه برگزاری آزمون یوس و تعداد سوالات آن در هر دانشگاه کشور ترکیه متفاوت است، هزینه ثبت نام آزمون در دانشگاههای مختلف، متفاوت از دیگری است. این هزینه در سال 2021 تقریبا 400 لیر است.
مزیتهای آزمون YOS
آزمون یوس کاملا استاندارد و به صورت هماهنگ برگزار میشود و آزمون گیرندگان آن متشکل از افراد مورد اعتماد دانشگاهها هستند. در این آزمون هیچ تفاوتی بین افرادی که زبان اول آنها ترکی باشد با سایر افراد وجود ندارد. آزمون YOS بدون مصاحبه برگزار میشود و این خود یک مزیت برای کسانی است که قرارگیری در شرایط مصاحبه برای آنها چالش برانگیز و استرس زا است.
آزمون یوس از آزمون کنکور سراسری در ایران سادهتر بوده و دروس ارائه شده در آن کمتر است. با تسلط بر سه بخش اصلی آزمون یعنی ریاضی، هندسه و هوش، میتوانید خود را برای کسب نمره قبولی آماده کنید. این آزمون به صورت سالانه بیش از 40 بار برگزار میشود.
ثبت نام در آزمون YOS
از آنجاییکه آزمون YOS توسط دانشگاهها به صورت مجزا برگزار میشود، زمان آزمون نیز برای هر دانشگاه متفاوت خواهد بود. به طور معمول، بهمن ماه هر سال زمان ثبت نام در دانشگاههای مختلف است. در مرحله بعد، زمان برگزاری آزمون در بازه زمانی بین اردیبهشت ماه تا تیرماه خواهد بود.
پس از دو هفته از شرکت در آزمون، نتیجه آن در سایت دانشگاه برگزار کننده منتشر میشود. اصلیترین مدرک برای ثبتنام در آزمون یوس پاسپورت و کارنامههای دبیرستان شما هستند. برای ثبت نام در آزمون یوس، ابتدا وارد سایت دانشگاه یا مؤسسه مربوطه شوید و پس از تکمیل فرم ثبتنام و انتخاب شهر مدنظر خود، اسکن صفحه اول پاسپورتتان را آپلود کنید.
پس از ارسال فرم، ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید نمود که در آن شماره درخواست وجود دارد و از طریق آن حساب کاربری شما در دانشگاهی که انتخاب کردهاید فعال میگردد. در مرحله بعد، نام کاربری و کلمه عبور خود را تأیید و اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید تا هنگامیکه ایمیل تأییدیه اطلاعات واردشده برای شما ارسال گردید، ادامه مراحل آزمون YOS را طی کنید. بعد از مرحله اول، در سایت دانشگاه ثبتنام کنید و تمامی اطلاعات را تکمیل و مدارک لازم را ارسال نمایید.
در نهایت باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه امتحان تا حدود ۱ الی ۲ هفته قبل از برگزاری آزمون یوس باشید.
در صورتی که قصد شرکت در آزمون YOS و کسب موفقیت در آن را دارید، شرکت در کلاسهای خصوصی ترکی استانبولی سفیرمال با همکاری اساتید مجرب و حرفهای، گزینهایدهآل پیش روی شما خواهد بود. برای این منظور کافیست با شماره تلفن 74056000 از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8.30 الی 17 تماس حاصل فرمایید.
مطالب مرتبط:
یادگیری زبان ترکی استانبولی در خانه
- سفیرمدیا
- دی 28, 1400