امتحان جهانی GRE مخفف Graduate Records Examination است که توسط موسسه www.ets.org/gre برگزار میشود. این امتحان معمولا برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری در کشورهای آمریکا و کانادا مورد نیاز است.
کسب نمره بالا در این آزمون تا حدود بسیار زیادی تضمین کننده کسب پذیرش از دانشگاه های خارجی است که داشتن این مدرک برایشان معیار است. اعتبار این مدرک، 5 سال است.
آیا می دانید آزمون GRE چگونه است و چه زمانی برگزار می شود؟
آیا می دانید که باید چه نمره ای در بخش های مختلف این آزمون دریافت کنید؟
جالب است بدانید که در سالهای اخیر Business School ها یا همان مدارس کسب و کار هم برای ورود دانشجویان، داشتن مدرک آزمون GRE را الزامی کرده اند.
انواع آزمون GRE
دو نوع GRE General و GRE Subject دو آزمون مختلف GRE هستند محتوای این دو آزمون با یکدیگر متفاوت است. فرد متقاضی شرکت در این آزمونها میتواند به هر دو صورت کاغذی و کامپیوتری امتحان دهد. در ایران، فقط نوع کامپیوتری آزمون GRE برگزار میشود و پاسخ سوالات آن بعد از پایان آزمون، بر روی صفحه کامپیوتر نمایان میشود.
نوع کاغذی آزمون GRE تنها سه بار در سال برگزار میشود. تاریخ برگزاری آزمون GREکاغذی در اکتبر، نوامبر و فوریه است و افراد متقاضی دریافت مدرک آن باید در سایت موسسه ETS ثبت نام کنند. در نوع کاغذی این آزمون نمرات یک ماه و نیم بعد از برگزاری آزمون، مشخص می شود. ارسال نمرات این آزمون برای ۴ دانشگاه رایگان انجام میشود. اما اگر تمایل داشته باشید که بعدها نمرات را ارسال کنید، ارسال آن ها برای شما هزینه خواهد داشت.
آزمون GRE سابجکت
در این نوع از آزمون GRE میزان دانش افراد در زمینه محتوا و مفاهیم آکادمیک سنجیده می شود. نمره این آزمون از ۲۰۰ تا ۹۹۰ است. آزمون GRE سابجکت، فقط به صورت کاغذی و کتبی است. و فقط موضوعات زیر را شامل می شود: بیوشیمی ، سلول و زیست شناسی مولکولی، زیست شناسی، علم شیمی، علوم کامپیوتر، ادبیات به انگلیسی، ریاضیات، فیزیک، روانشناسی. بنابراین تنها 3 بار در سال در برخی مراکز برگزار می شود.
هزینه آزمون GRE
هزینه شرکت در آزمون جی آر ای، 205 دلار است. اما اگر نتوانستید در این آزمون شرکت کنید و هزینه ی آن را هم پرداخت کرده بود، باید 50 دلار دیگر بپردازد تا زمان آزمون را تغییر دهد. همچنین اگر خواستید حوزه انتخابی خود را تغییر دهید، باید 50 دلار دیگر برای تغییر مکان آزمون بپردازید تا مکان مورد نظر شما تغییر داده شود.
ساختار آزمون جی آر ای جنرال چگونه است؟
آزمون جی آر ای (General GRE) یک آزمون استاندارد برای اندازهگیری تواناییهای تحلیلی، دانش و مهارتهای کمی و زبانی داوطلبانی است که قصد تحصیل در برنامههای کارشناسی ارشد (مستری)، دکترا و گاهی هم دیگر برنامههای تحصیلی در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی دارند. ساختار کلی آزمون جی آر ای عبارت است از سه بخش اصلی: تحلیل کلامی (Verbal Reasoning)، تحلیل کمی (Quantitative Reasoning) و تحلیل نگارشی (Analytical Writing)، که در ادامه به توضیح هر بخش میپردازم:
بخش ریاضیات (Quantitative)
سوالات این بخش از آزمون بسیار ساده است و سطح سختی آن در حد ریاضیات دبیرستان است. با این اوصاف افرادی که ریاضیات قوی داشته باشند به راحتی از پس سوالات این بخش بر میآیند. اگر علاقه مند به کسب موفقیت در این آزمون هستید، نگران نباشید، با دقت و سرعت عمل بالا، می توانید در این بخش نمره ی خوبی کسب کنید.
افرادی که قصد اخذ بورسیه دانشگاه ها را دارند باید نمره آنها در بخش ریاضیات 170 شود. اخذ نمره ای کمتر از 170 نشان دهنده دقت کم در پاسخگویی به سوالات است.سوالات این بخش در ۲ سری ۲۵ تایی ارائه می شود که زمان پاسخگویی به آنها ۳۵ دقیقه است.
بخش تحلیل کمی (Quantitative Reasoning)
در این بخش، با دو یا سه سری سوال 20 تایی مواجه هستید که برای هر بخش 35 دقیقه فرصت پاسخگویی دارید و هدف آن سنجش توانایی تحلیل کمی و محاسبات ریاضی شماست. با توجه به سطح نسبتا خوب دبیرستانهای ایران، اکثر دانشجویانی که در رشته ریاضی یا تجربی درس خواندهاند قادرند تا به راحتی نمره ی خوبی در این بخش بگیرند.
شاید چالش برانگیزترین مطالب در این بخش سوالات احتمال و آمار و در کل فهم درست مسائل باشد. اما با داشتن پیش زمینه مناسب ریاضی، در زمان نسبتا کمی میتوان برای این بخش آماده شد. قابل ذکر است که برای پاسخگویی به سوالات این بخش شما به یک ماشین حساب با چهار عمل اصلی دسترسی خواهید داشت. به طور کلی سه نوع سوال در این بخش وجود دارد:
- سوالات مقایسه کمی (Quantitative Comparison)
- سوالات چند گزینه ای (Multiple-choice)
- سوالات با ورودی عددی (Numeric Entry)
مطالب این بخش شامل حساب، جبر، مسئله، هندسه، تحلیل داده و احتمال می باشد. نمره این بخش بین ۱۳۰-۱۷۰ میباشد. این بخش همانند بخش تحلیل زبانی، adaptive است. یعنی سختی سری دوم سوال با توجه به عملکردتان در سری اول سوال ها تعیین می شود. مثلا اگر عملکردتان در بخش اول ضعیف باشد، سطح سری دوم سوالها آسانتر میشود و اگر عملکردتان قویتر باشد، سطح سری دوم سوال ها سختتر خواهد بود.
طبیعتا برای گرفتن نمره بالا، نیاز دارید که عملکرد خوبی در سری اول سوالات داشته باشید تا بتوانید در سری دوم با سوالات سخت تری مواجه شده و نمره بالاتری کسب کنید.
بخش تحلیل زبانی (Verbal Reasoning)
در این بخش، با دو و یا سه سری سوال 20 تایی مواجه هستید که برای هر بخش 30 دقیقه فرصت پاسخگویی دارید و هدف آن سنجش توانایی استدلال زبانی شماست و برای موفقیت در این قسمت، شما نیاز به دایره لغت بسیار وسیع و توانایی درک مطلب و استدلالی قوی دارید. به طور کلی سه نوع سوال در این بخش وجود دارد:
- بخش تکمیل متن (Text Completion)
- بخش تطابق لغات (Sentence Equivalence)
- بخش درک مطلب (Reading Comprehension)
نمره این بخش بین ۱۳۰-۱۷۰ میباشد. نکته قابل توجه این است که این بخش همانند بخش تحلیل کمی، adaptive است. یعنی سختی سری دوم سوال با توجه به عملکردتان در سری اول سوالها تعیین میشود.
بخش نوشتاری (Analytical Writing)
در این بخش متقاضیان باید دو Essay یا رایتینگ بلند بنویسند که برای هریک حدود 30 دقیقه زمان دارند. نمره این بخش از ۶ در نظر گرفته میشود. اما نکته ای که باید در این بخش از آزمون درنظر داشت، این است که بخش نوشتاری یا Writing در این آزمون مانند بخش رایتینگ در آزمون تافل یا آیلتس نیست!
در بخش Writing آزمون GRE باید شیوه تحلیل صحیح و منطقی را دنبال کنید و موضوع را به طور کامل شکافته و علمی بررسی کنید. اگر ساختاری تحلیل نکنید نمره خوبی نمیگیرید. در این بخش از آزمون GRE قدرت تحلیل شما به عنوان متقاضی شرکت در دوره دکترا یا کارشناسی ارشد تحلیل میشود و محک زده میشود.
بنابراین اگر متقاضی پذیرش دکتری و اخذ بورسیه هستید، باید با جدیت هرچه تمام تر روی این بخش، تمرکز کنید و یک تحلیل ساختاری بسیار خوب را ارائه کنید. در بخش اول (Issue) به شما یک موضوع داده می شود که شما باید در خصوص آن بنویسید. در آزمون GRE علاوه بر ساختار درست و استفاده از واژگان مناسب؛ تحلیل و واکاوی دقیق موضوع، گرامر نسبتا پیچیده، سبک نوشتاری قوی، استدلال و دلایل مستحکم و .. بر روی نمره شما تاثیر بسزایی خواهند داشت.
همانطور که قبلا گفته شد نمرهی این بخش از ۶ محاسبه می شود که نمره ۴ خوب و نمره 5 عالی محسوب میشود. در بخش دوم (Argument)، متنی شامل چند استدلال و نتیجه گیری به شما داده می شود که در ظاهر درست به نظر می رسد اما در واقعیت دارای ابهامات یا اشکالات منطقی هستند و شما باید مشکلات یا ابهامات متن را اسخراج کنید و در مورد آن ها بنویسید. نمرهی این بخش از ۶ محاسبه می شود که نمره ۴ خوب و نمره 5 عالی محسوب می شود. نمرهی کلی بخش نگارش تحلیلی میانگین نمرات دو بخش خواهد بود.
این اشتباهات را در رایتینگ مرتکب نشوید:
- ایراد اول UNJUSTIFIED ASSUMPTIONS – مفروضات بدون ارائه دلیل
- ایراد دوم FAULTY ANALOGY- مقایسه دوچیز بدون در نظر گرفتن همه متغیرها
- ایراد سوم: ایرادهای مربوط به تحقیقات انجام شده یا STUDY FLAWS
- ایراد چهارم: SHORT TIME VS. LONG TERM
- ایراد پنجم : آینده نگری خوشبینانه یه ROSY PREDICTION
- ایراد ششم: Correlation Does Not Equal Causation
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره آموزشی رایگان شما میتوانید با شماره تلفت 02174056000 تماس گرفته و با کارشناس آموزش سفیرمال صحبت کنید و همچنین برای موفقیت در آزمون GRE میتوانید در کلاس خصوصی آمادگی آزمون GRE شرکت نمایید. دریافت کلاسهای خصوصی برای آمادگی به آزمون GRE میتواند به شما کمک زیادی کند، اما موفقیت شما بیشتر به نحوه انجام تلاشها و استفاده از این کلاسها بستگی دارد.
مطالب مرتبط:
منابع آزمون تافل
آزمون PTE چیست؟
معرفی آزمون تولیمو
معرفی آزمون دولینگو
راهنمای آزمون آیلتس
آزمون تعیین سطح زبان
برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی
- سفیرمدیا
- فروردین 10, 1402