بخش writing در آزمون آیلتس، شاید چالش برانگیزترین و سختترین بخش این آزمون باشد. چه بسا افرادی که سالهاست زبان انگلیسی تدریس میکنند ولی نمیتوانند نمره مورد نظر خود را در بخش رایتینگ آیلتس کسب کنند. در ادامه این مطلب، بایدها و نبایدها در بخش writing آیلتس آکادمیک را بررسی میکنیم، به سوالات متداول در مورد این بخش پاسخ میدهیم و پیشنهاد ویژه اساتید برای گرفتن نمره بالا در آیلتس را با شما مطرح میکنیم.
بایدها در بخش writing آیلتس آکادمیک
- تمام اطلاعاتی که در صورت سوال داده شده است را با دقت مطالعه کنید و با توجه به آن، جواب مناسبی را ارائه دهید.
- به دستورالعمل یا instructionهای داده شده از جمله تعداد کلمات توجه کنید.
- بخش اول رایتینگ یا writing task 1 را در مدت زمان 20 دقیقه به اتمام برسانید تا وقت کافی برای انجام writing task 2 داشته باشید.
- یادتان باشد writing task 2 نمره بیشتری از writing task 1 دارد، بنابراین زمان بیشتری برای انجام آن لازمست.
- برای انجام task 1، حتما از اعداد و اطلاعات درج شده در تصاویر به دقت استفاده کنید.
- قبل از اینکه شروع به نوشتن نمایید، ایدههای خود را نظم دهید. برای writing task 1 ابتدا مهمترین جزئیات و اطلاعات را انتخاب نمایید. برای رایتینگ task 2، زمان کافی برای انسجام ایدههای خود صرف کنید.
- برای ادعاها و ایدههای خود در writing task 2 تا میتوانید supporting evidence جمعآوری نمایید.
- برای خواندن مجدد متن خود در پایان امتحان زمان باقی بگذارید. این امر برای تصحیح اشتباهات ریز لازم و ضروری است.
- متن را با دقت برای تصحیح اشتباهات املایی، تطابق فعل و فاعل، جمع و مفرد بودن اسامی، زمان افعال، و موارد مربوط به روان بودن متن بخوانید.
- توجه داشته باشید که تمامی موارد مطرح شده میبایست مربوط به سوال باشد.
- از تکرار کلمات و عبارات مشابه پرهیز نمایید. سعی کنید از واژگان متفاوت در نوشتن writing خود استفاده نمایید.
- از تکرار یک ایده مشابه خودداری کنید و از ایدههای متنوع برای نوشتن یک متن متعادل بهره ببرید.
- تا میتوانید رایتنیگ خود را خوانا و واضح بنویسید.
- پاراگرافهای مختلف در رایتینگ را با استفاده مناسب از کلمات ربط، به هم مربوط کنید.
- حتما از زبان آکادمیک در نوشتن رایتنیگ خود استفاده نمایید.
نبایدها در بخش writing آیلتس آکادمیک
- کمتر از تعداد لغت خواسته شده ننویسید.
- از نوشتن موارد به صورت note یا بولت وار خودداری کنید.
- هیچ بخشی از سوال را حذف نکنید.
- از حفظ کردن essayهای از پیش نوشته شده خودداری کنید. با این کار نه تنها وقت خود را تلف میکنید، بلکه در صورت استفاده از رایتینگ از پیش نوشته شده جریمه هم میشوید چون این کار در آیلتس تقلب محسوب میشود. پس وقت خود را به جای این کار صرف یادگیری مهارت نوشتاری کنید.
- کلمات و عبارات را از صورت سوال کپی نکنید. سعی کنید همواره از کلمات خودتان و با استفاده از تکنیک paraphrase کردن جمله بسازید.
سوالات متداول بخش writing آیلتس آکادمیک
- کجا باید رایتینگ خود را بنویسم؟
شما میبایست متن خود را در پاسخنامهای تحت عنوان Writing answer sheet بنویسید. به شما برگهای برای نتبرداری داده نخواهد شد ولی میتوانید از دفترچه سوالات برای چکنویس کردن استفاده کنید. ممتحین این دفترچه را نمیبیند، پس نگران نباشید.
- برای نوشتن رایتنیگ آیلتس، باید از مداد استفاده کنم یا خودکار؟
استفاده از مداد یا خودکار به انتخاب شماست. چیزی که اهمیت دارد این است که متن شما خوانا و واضح باشد. شما میتوانید بخشهایی از متن خود را پاک کنید یا خط بزنید ولی توجه داشته باشید که متن شما میبایست به راحتی قابل خواندن باشد.
- آیا باید متن خود را با حروف بزرگ بنویسم یا حروف کوچک؟
اگر شما متن خود را با حروف بزرگ بنویسید به طور اتوماتیک نمره از دست نخواهید داد، ولی توجه داشته باشید که punctuation در ارزیابی بخش writing آیلتس اهمیت بالایی دارد و اگر برای ممتحن مشخص نباشد که جملات شما کجا شروع شده و کجا به پایان میرسند، قطعا نمره از دست خواهید داد. بنابراین، توصیه میشود با رعایت قوانین punctuation انگلیسی متن خود را بنویسید.
- آیا برای کم بودن تعداد کلمات نمره از دست خواهم داد؟
بله. شما باید حداقل 150 کلمه برای writing task 1 و 250 کلمه برای writing task 2 بنویسید. اگر تعداد کلمات از این کمتر باشد، شما نمره از دست خواهید داد.
- اگر نت برداری کنم، آیا ممتحن آنها را خواهد خواند؟
خیر. به شما برگهای برای نت برداری داده نخواهد شد ولی میتوانید از دفترچه سئوالات برای چکنویس کردن استفاده کنید. ممتحین این دفترچه را نمیبیند، پس نگران نباشید.
- آیا هر دو task نمرهی یکسانی دارند؟
خیر. بخش دوم رایتینگ آیلتس یا writing task 2 دو برابر بخش اول یا writing task 1 نمره دارد.
- چقدر زمان باید برای نوشتن هر task باید اختصاص داد؟
شما برای نوشتن هر دو task مجموعا یک ساعت زمان دارید. نحوه زمانبندی به انتخاب خود شماست. علیرغم این توجه داشته باشید که task 2 دو برابر task 1 نمره دارد، بنابراین منطق حکم میکند مدت زمان بیشتری را برای task 2 صرف کنید. توصیه ما صرف 20 دقیقه برای نوشتن task 1 و حدود 40 دقیقه برای نوشتن task 2 است. حتما پیش از آغاز نوشتن، برنامهریزی داشته باشید و زمان کافی برای خواندن و تصحیح رایتینگ خود اختصاص دهید.
- آِیا برای Academic Writing task 1 نیاز است که introduction و conclusion جداگانه نوشته شود؟
در task 1 شما میبایست اطلاعات مندرج در تصویر را توصیف کرده و این اطلاعات را در قالب یک متن مرتب و قابل فهم ارائه دهید. بنابراین، نیاز است حتما introduction بنویسید، هرچند این پاراگراف میتواند خیلی کوتاه باشد. علاوهبراین، خلاصهای از اطلاعات داده شده به عنوان conclusion روش خوبی برای اتمام رایتینگ است. یادتان باشد که لازم نیست برای دلایل آنچه در task 1 مینویسید حدس بزنید پس از نوشتن عباراتی مانند I think this is probably because … خودداری کنید.
- آیا اگر introduction و conclusion آکادمیک برای Academic Writing Task 2 ننویسم، نمره از دست میدهم؟
ارزایابی مجزایی برای بخش introduction و conclusion وجود ندارد. با این وجود، اگر شما introduction و conclusion ننویسید، برای بخش Task Response و یا Coherence and cohesion از شما نمره کم میشود. کلام آخر جهت آمادگی هر چه بیشتر برای شرکت در آزمون آیلتس، حتما در حداقل یک آزمون ماک آیلتس سفیر شرکت کنید و با ثبتنام در کارگاه آیلتس به تفکیک مهارت با تمام نکات مربوطه آشنا شوید. توجه داشته باشید که practice makes perfect و شاید هیچ چیز به اندازهی شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس و ورک شاپ آیلتس در موفقیت شما در این آزمون نقش نخواهد داشت.
مطالب مرتبط: راهنمای آزمون آیلتس ساختار رایتینگ آیلتس تقویت لیسنینگ آیلتس چگونه ریدینگ را تقویت کنیم؟ سوالات متداول رایتینگ جنرال آیلتس گرفتن مدرک آیلتس در کوتاهترین زمان
- سفیرمدیا
- مهر 17, 1400