معرفی سطح CEFR و آزمو‌ن‌های تعیین سطح

معرفی سطح و آزمون های مربوطه

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در زبان انگلیسی با شنیدن واژه صفر یا “CEFR”، با خود فکر کرده‌اید که این عبارت بیانگر سطح ابتدایی زبان انگلیسی و یا یک مدرک برای این زبان است، باید به شما بگوییم که CEFR نه یک سطح زبان است و نه مدرک زبان، بلکه یک استاندارد و چهارچوب مشترک برای اندازگیری مهارت و دانش زبان انگلیسی افراد است. این استاندارد به موسسات و سازمان‌ها کمک می‌کند تا سطح زبان انگلیسی افراد از مبتدی تا پیشرفته را تشخیص دهند.

زمانی که برای ثبت‌نام کلاس خصوصی زبان و یا آمادگی برای یک آزمون بین‌المللی انگلیسی به مؤسسه زبان مراجعه می‌کنید، می‌بایست در یک آزمون تعیین سطح زبان شرکت کنید. معیار سنجش زبان شما در این آزمون بر اساس استاندارد CEFR خواهد بود. پس از آن، با توجه به نمره‌ای که کسب کرده‌اید، سطح و کلاس شما مشخص خواهد شد.
پس بهتر است با این استاندارد و سطوح آن آشنا شوید تا بهترین نتیجه را در آزمون تعیین سطح کسب کنید. در این مقاله، قصد داریم سطوح زبان انگلیسی طبق CEFR را بررسی کنیم و به شما کمک کنیم تا با شرکت در آزمون تعیین سطح، از دانش زبان انگلیسی خود آگاهی پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

CEFR چیست؟

CEFR مخفف عبارت “Common European Framework of Reference for Languages” به معنی چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌ها است که برای توصیف توانایی و دانش زبان آموزان خارجی در سراسر اروپا و کشورهای دیگر به کار برده می‌شود.
CEFR همچنین برای تسهیل ارزیابی مدارک زبانی داوطلبان پذیرش تحصیلی یا استخدام برای مؤسسات آموزشی و کارفرمایان در نظر گرفته شده است. هدف اصلی آن ارائه روشی برای یادگیری، آموزش و ارزیابی است که برای همه زبان‌های اروپا کاربرد دارد.

این استاندارد توسط شورای اروپا به عنوان بخش اصلی پروژه “یادگیری زبان برای شهروندی اروپا” بین سال‌های 1989 و 1996 جمع‌آوری شد. در نوامبر سال 2001 ، یک قطعنامه شورای اتحادیه اروپا استفاده از CEFR را برای راه اندازی سیستم‌های اعتبار سنجی توانایی زبان توصیه کرد و از آن زمان، CEFR به 37 زبان ترجمه شده است و استفاده از آن در خارج از اروپا، از آسیا تا آمریکای لاتین، به عنوان کمکی برای تعریف سطوح برای یادگیری، آموزش و ارزیابی گسترش یافته است.
این استاندارد شامل شش سطح مرجع (A1، A2، B1، B2، C1، C2) از مبتدی تا پیشرفته برای درجه‌بندی مهارت زبان شما طبقه‌بندی شده است.

سطح‌های زبان انگلیسی بر اساس CEFR

همانطور که می‌دانید زبان انگلیسی از سطح مبتدی شروع شده و تا سطح پیشرفته ادامه پیدا می‌کند. سطح A1 زبان معادل سطح Elementary یعنی پایین‌ترین بخش از دانش زبان انگلیسی را توصیف می‌کند و بالاترین سطح یعنی C2، بیانگر سطح Advanced زبان یعنی پیشرفته است. حال بیایید با توجه به جدول زیر، به طور دقیق هر 6 سطح زبان انگلیسی یعنی (A1، A2، B1، B2، C1، C2) را بررسی کنیم و با شرکت در یک تعیین سطح زبان، جایگاه واقعی خود را تشخیص دهیم.

CEFR

  1. سطح پایه یا مبتدی ( A1 ) Elementary

به طور کلی شروع سطوح زبان از سطح پایه A1 بوده که در آن زبان آموزان هیچ پیش‌زمینه‌ای از زبان انگلیسی نداشته و یا دانش آن‌ها بسیار کم است. اگر دانش زبان انگلیسی‌تان بسیار محدود است و تنها می‌توانید جملات را بخوانید و حروف را تشخیص دهید، سطح زبان شما A1 است.
در پایان این سطح انتظار می‌رود زبان آموزان قادر به درک و استفاده از اصطلاحات روزانه و عبارات بسیار پایه باشند. علاوه بر این می‌توانند خود و دیگران را معرفی کرده و توانایی طرح پرسش و پاسخ در مورد مسائل شخصی مانند محل زندگی، دوستان و خانواده را خواهند داشت.

  1. سطح پیش متوسطه ( A2 ) Pre-Intermediate

دومین سطح زبان، A2 یا Pre-Intermediate نام دارد. زبان آموزان در پایان این سطح قادر خواهند بود بهتر و روان‌تر درباره اطلاعات پایه و مسائل ساده و روزمره صحبت کنند، در مورد رویدادهای مختلف همانند مسائل خانوادگی و کاری حرف بزنند و موضوعات بیشتری را درک کنند.
همچنین می‌توانند درباره موضوعی که در حال رخ دادن است بحث کنند و اتفاقات مربوط به زمان گذشته، حال و آینده را به صورت ساده شرح دهند.

  1. سطح متوسطه ( B1 ) Intermediate

زبان آموزان با ورود به سطح متوسطه، از دوره مبتدی گذر کرده و وارد سطحی میشوند که در آن قادر خواهند بود در مورد موضوعات مختلفی صحبت کرده و از پس خودشان بر بیایند. در این سطح زبان آموزان توانایی درک موضوعات و مباحث معمول مرتبط با کار، مدرسه، تفریحات، اوقات فراغت و … را خواهند داشت.
همچنین در سطح اینترمدیت زبان، زبان آموزان قادر به نوشتن متن‌های ساده معنی‌دار در مورد موضوعات آشنا و ساده در مورد موارد شخصی و مورد علاقه خود هستند. اگر در سطح متوسطه زبان هستید، توصیف تجربیات، رخدادها، رویاها و آرزوها و اهداف‌تان امری ساده خواهد بود.

  1. سطح فوق متوسطه ( B2 ) Upper-Intermediate

سطح فوق متوسطه تکمیل کننده سطح Intermediate است و شما را برای ورود به سطح پیشرفته آماده خواهد کرد. در این سطح زبان آموزان توانایی درک موضوعات و متن‌های پیچیده در زمینه‌های گوناگون را خواهند داشت. در زمینه مکالمه نیز شما می‌توانید در برخورد با افراد native به برقراری ارتباطی روان و کامل بپردازید.
سطح Upper-intermediate برای کسانی که قصد آمادگی و شرکت در آزمون‌های آیلتس، تافل و یا دولینگو را دارند، بسیار حائز اهمیت است، زیرا این سطح پیش نیاز یادگیری مهارت آزمون است و رسیدن به این مرحله از دانش زبان انگلیسی می‌تواند قدم بزرگی برای شما باشد.

  1. سطح پیشرفته 1 – 1 ( C1 ) Advanced

زبان آموزان با ورود به این سطح در حال تکمیل اطلاعات و توانایی‌های خود در زبان انگلیسی هستند و در پایان این سطح می‌توانند نتایج مطلوبی را در آزمون‌های بین‌المللی زبان کسب کنند. در سطح اول پیشرفته شما قادر به درک متن‌های طولانی و پیچیده و نوشتن essay خواهید بود. همچنین می‌توانید با تسلطی بالا و بدون کمترین مشکل، منظور خود را با استفاده از ساختارها و اصطلاحات گوناگون در زمینه های اجتماعی، آکادمیکی و تخصصی بیان کنید.

  1. سطح پیشرفته2 – 2 ( C2 ) Proficiency

آخرین سطح از استاندارد CEFR سطح پیشرفته C2 نام دارد که زبان آموزان در پایان این سطح به درک بالایی از زبان رسیده و مهارت‌ها و قابلیت‌های خود را در سطح حرفه‌ای تکمیل خواهند کرد. در این سطح شما قادر به درک مفاهیم در لحظه و به صورت کامل خواهید بود.
تسلط شما بر زبان انگلیسی و دقت در استفاده از ساختارهای زبانی در سطح بالایی قرار گرفته و در برخی مواقع نزدیک به افراد native خواهد بود. با رسیدن به این سطح از زبان انگلیسی، شما می‌توانید برای تدریس زبان انگلیسی اقدام کرده و قدم در راه آموزش این زبان جذاب و کاربردی بردارید.

آزمون تعیین سطح زبان

حال که با تمامی سطوح زبان انگلیسی به طور کامل آشنا شدید، نوبت تعیین سطح است. وقت محک زدن خود! پس با شرکت در یک تعیین سطح اصولی و استاندارد، جایگاه و دانش فعالی زبان انگلیسی خود را تشخیص دهید. در ادامه چند تعیین سطح زبان انگلیسی جامع و بروز را به شما معرفی خواهیم کرد تا با کلیک بر روی آن‌ها بتوانید در آن‌ها شرکت کنید.

آموزشگاه زبان برگزار کننده انواع گوناگون تعیین سطح به‌صورت حضوری و آنلاین است و شما می‌توانید با شرکت در آن‌ها، به دو روش کتبی و یا شفاهی سطح زبان خود را بسنجید. تعیین سطح زبان سفیر متناسب با رده سنی و هدف زبان آموزان طراحی شده و می‌تواند معیاری صحیح از دانش زبان انگلیسی شما را نمایش دهد.

یک راه ساده و همچنین رایگان برای سنجش سطح زبانتان، شرکت در placement test رایگان سایت کمبریج – Cambridge است. آزمون تعیین سطح کمبریج یک آزمون آنلاین انگلیسی 25 سوالی است که به شما می‌گوید در کدام سطح زبان انگلیسی قرار دارید. با مراجعه به سایت آن، می‌توانید به صورت آنلاین در آزمون شرکت کنید و بعد از پاسخ‌دهی به سوالات، نتیجه را مشاهده کنید.

  • تعیین سطح و مشاوره آموزشی سفیرمال

اگر مایل به شرکت در کلاس‌های آمادگی تافل، آیلتس، دولینگو و یا دیگر آزمون‌های بین‌المللی انگلیسی هستید، ما در سفیرمال برگزار کننده کلاس خصوصی تمامی آن‌ها هستیم. در ابتدای این مسیر کارشناسان آموزش ما یک تعیین سطح رایگان از شما گرفته و با توجه به سطح استاندارد شما، مشاوره آموزشی اصولی و دقیق به شما خواهند داد.

در انتها ذکر این نکته لازم است که استرس و نگرانی، بخش طبیعی از هر آزمون است اما می‌توان با کسب ترفند برای موفقیت در آزمون تعیین سطح آنلاین، بهترین نتیجه را در هر آزمون زبانی همانند تعیین سطح کسب کرد. پس منابع مناسب خود را تهیه کنید و زمان مشخصی را برای مطالعه آن‌ها اختصاص دهید. ت
عیین سطح زبان یک غول نیست، بلکه قدمی کوچک برای رسیدن به اهدافی بزرگ و باورنکردنی در دنیای زبان انگلیسی است.

مطالب مرتبط:
9 اشتباه رایج تلفظ در زبان انگلیسی
دلایل عدم موفقیت در زبان انگلیسی
یادگیری زبان انگلیسی در کوتاهترین زمان
بهترین منابع برای یادگیری زبان بدون کلاس
10 توصیه برای یادگیری سریع زبان انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه