آزمون MHLE چیست

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آزمون های اختصاصی تاییدیه سطح  زبان را برای پذیرش داوطلبان جهت رشته های مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور برگزار می‌کنند. مثلا وزارت علوم، برای دانشجویان مقطع دکتری آزمون زبان MSRT را برگزار می‌کند و وزارت بهداشت برای دانشجویان رشته های مربوط به پزشکی و پیرا پزشکی یا دکترای حرفه ای پزشکی- دندان پزشکی و داروسازی-دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی آزمون زبان MHLE را برگزار می‌کند.

آزمون MHLE چیست؟

کلمه MHLE  مخفف Ministry of Health Language Examination است که برای سنجش سطح زبان و مهارت زبان انگلیسی متقاضیان تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی و پیرا پزشکی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پزشکی داخل کشور برگزار می‌شود.  اعتبار مدرک آزمون MHLE، ۲ سال است. این آزمون در سالهای قبل از پاندمی کرونا  معمولا هر دو ماه یکبار برگزار می‌شد و مستقیم توسط وزارت بهداشت در تهران مدیریت می شود.

ساختار و محتوای آزمون MHLE

تعدا سوالات آزمون ۱۰۰ سوال ۴ گزینه ای است و این آزمون نمره منفی ندارد. و از لحاظ ساختار، ساختاری شبیه آزمون تافل کاغذی دارد. (٣٠ پرسش درک مطلب، شنیداری یا Listening ، ۴٠ پرسش واژگان یا  Vocabulary، ساختار و دستور زبان و ٣٠ پرسش درک مطلب نوشتاری یا Reading )

قسمت شنیداری Listening: ۳۰ سوال

در این قسمت، مکالمه‌هایی با لهجه آمریکایی را بین یک یا چند نفر در موضوعات مختلف می‌شنویم و داوطلب به محض شنیدن مکالمه، به سوالات ۴ گزینه ای مطرح شده پاسخ و گزینه صحیح را انتخاب می‌کند. برای کسب نمره خوب در این قسمت، بایدتا می‌توانید روی مهارت شنیداری خود تمرکز کنید، فایل های صوتی آکادمیک بشنوید و به سوالات مطرح شده در مورد فایل صوتی پاسخ دهید. تا می توانید تسب بزنید و گوش کنید و خلاصه نویسی کنید تا ذهن شما متمرکز شود و بتوانید در روز امتحان بدون حواسپرتی به سوالات پاسخ دهید.

قسمت درک مطلب: ۳۰ مطلب

این قسمت نیازمند تمرکز و دایره واژگان خوب در عرصه‌های پزشکی و غیر پزشکی است. ۴ متن آکادمیک در این بخش قرار داده می‌شود که شما بایستی با توجه به متن ارایه شده که معمولا متون پزشکی و مطالب علمی است ، به سوالات پاسخ دهید.

برای موفقیت در این بخش از آزمون شما می‌توانید از کتاب های تقویت مهارت ریدینگ با متون علمی و لغات آکادمیک استفاده نمایید. کتاب Inside Reading در 5 سطح از مبتدی تا پیشرفته می تواند شما را در مسیر همراهی کند و بخوبی برای موفقیت در این مهارت آماده کند.

قسمت واژگان: ۲۰ سوال

برای موفقیت در این قسمت، دایره واژگان خود را با مطالعه زیاد و مطالعه متون در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست، اقتصادی و هنری و پزشکی افزایش دهید. البته پیدا کردن کلمات مترادف در حوزه پزشکی برای کسب نمره حداکثری در این بخش، اهمیت دارد.

قسمت گرامر: ۲۰ سوال

این بخش نیازمند تسلط به گرامر زبان انگلیسی است. برای یادگیری گرامر، کتاب های بسیار زیادی وجود دارد که با تمرین های زیاد و کافی می‌تواند شما را به هدفتان برساند. برای یادگیری گرامر حتما مقاله ” یادگیری سریع گرامر انگلیسی” را مطالعه نمایید.

 فرق آزمون MHLE با آزمون MSRT چیست؟

آزمون MHLE با آزمون MSRT یک فرق اساسی دارد. آزمون اول توسط وزارت بهداشت برگزار می شود و متولی آن نهاد پزشکی کشور است، اما آزمون MSRT توسط وزارت علوم و تحقیقات و فناوری برگزار می شود. آزمون MHLE فقط مختص به داوطلبان شرکت کننده در رشته های تخصصی پزشکی است. برای آشنایی با آزمون MSRT می  توانید مقاله “آزمون MSRT چیست؟” را مطالعه نمایید.

محتوا و سیستم نمره دهی هر دو آزمون تقریبا یکسان است و هر دو نمونه های ساده تر شده آزمون تافل کاغذی هستند، اما در آزمون MHLE سوالات و تم موضوعات، پزشکی است. در واقع مفاهیم و موضوعات در حوزه پزشکی بوده در حالی که MSRT همچون آیلتس، عمومی تر است. قبل از پاندمی ویروس کرونا،  آزمون ام اچ ال ای، 6 بار در سال برگزار می‌شد ، اما آزمون MSRT بیش از ۱۰ بار در سال. در سال 99 و به دلیل دستور عدم شرکت در اجتماعات این امتحانات کنسل و به زمان دیگری موکول شدند.

 منابع مورد نیاز برای آمادگی در آزمون MHLE چیست؟

همانطور که پیشتر نیز تاکید کردیم آزمون MHLE و به طور کلی تمام آزمون های زبان مقطع دکتری نمونه های سادی تری از آزمون تافل کاغذی هستند و بهترین منابع آمادگی آزمون زبان دکتری هم منابع آزمون تافل است. بنابراین توصیه می شود این منابع را در نظر داشته باشید:

کتاب BARRON’S TOEFL iBT

کتاب Longman PBT Preparation Course for the TOEFL Test

504 ESSENTIAL GUIDE FOR TOEFL

کتاب TOEFL Grammar Flash

کتاب لغات ضروری برای تافل Essential Words for The TOEFL

حداقل نمره قبولی در آزمون چند است؟

پاسخ صحیح به حداقل ۵۰ درصد سوالات آزمون حد نصاب قبولی شما در این آزمون است.

 برای موفقیت در آزمون MHLE چه باید کرد؟

برای موفقیت در آزمون MHLE شما می توانید در  کلاس آنلاین آمادگی آزمون MHLE شرکت کنید تا بتوانید حد نصاب لازم برای قبولی در این آزمون را دریافت نمایید.

گام اول برای موفقیت در آزمون، ارتقای دایره واژگان است. چون آزمون به‌ صورت تخصصی برای فارغ التحصیلان رشته های پزشکی برگزار می‌شود، مرور کلمات تخصصی دوره پزشکی و مترادف‌ها و کاربرد آن‌ها در جملات، ضروری است. مرور نمونه سؤالات دوره‌های گذشته هم می تواند در موفقیت شما بسیار تاثیرگذار باشد.

 

مطالب مرتبط:
منابع آزمون تافل
آزمون PTE چیست؟
معرفی آزمون تولیمو
معرفی آزمون دولینگو
راهنمای آزمون آیلتس
آزمون تعیین سطح زبان
برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه