این روزها تب و تاب شرکت در آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی بسیار داغ است. از جمله معتبرترین آزمون‌های زبان می‌توان به IELTS و DUOLINGO اشاره کرد که هر دو دارای مدارک معتبر در سطح بین‌المللی به ویژه در زمینه ادامه تحصیل و یا اشتغال در کشورهای دیگر هستند.

دانشگاه‌ها و کالج‌های بزرگ در سراسر جهان از دانشجویان و متقاضیان می‌خواهند که نمرات یکی از این آزمون‌های بین‌المللی انگلیسی را ارائه دهند و این مساله در مورد متقاضیان و دانشجویان ایرانی که به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند نیز صدق می‌کند. ذکر این نکته لازم است که فرآیند برگزاری، هزینه، منابع مورد نیاز و نمره‌بندی آزمون آیلتس و دولینگو با یکدیگر متفاوت بوده و متقاضیان آن‌ها می‌بایست فرآیند ویژه هرکدام را در پیش بگیرند.

بسیاری از دانش‌آموزان و داوطلبین در مورد تفاوت‌های بین آزمون انگلیسی Duolingo (DET) و آیلتس آکادمیک برای تحصیل آکادمیک سؤالات گوناگونی دارند که در ادامه این مقاله، به بررسی تفاوت‌های آزمون آیلتس و دولینگو، تبدیل نمره آیلتس به دولینگو و بایدها و نباید‌های Duolingo خواهیم پرداخت.

  • فرمت آزمون

اولین تفاوت آزمون‌های IELTS  و Duolingo در فرمت برگزاری آن‌هاست. آزمون آیلتس شامل دو نوع آکادمیک و جنرال است. در این آزمون هر چهار مهارت اصلی زبان یعنی Listening، Reading و Writing و Speaking است. بخش‌های Listening، Reading و Writing باید در یک روز بدون وقفه تکمیل شوند. اما در مورد آزمون Speaking داوطلب می‌تواند آن را یک هفته قبل یا یک هفته بعد از اتمام بقیه بخش‌ها به پایان برساند. مدت زمان کل آزمون آیلتس 2 ساعت و 45 دقیقه است.

از طرف دیگر، آزمون انگلیسی Duolingo یک آزمون تطبیقی ​​است که برای بررسی سطح دقیق مهارت زبان شما طراحی شده است. این بدان معناست که با هر پاسخ صحیح، سطح دشواری افزایش می‌‎یابد. این نوع روش تغییر سطح دشواری به صورت خودکار، امتحان تطبیقی ​​نامیده می‌شود و جزء مهم آزمون Duolingo به حساب می‌آید. مدت زمان کل آزمون 1 ساعت است که شامل یک راه اندازی سریع (5 دقیقه)، یک آزمون تطبیقی (45 دقیقه) و یک مصاحبه ویدیویی (10 دقیقه) است. این آزمون مهارت شما در صحبت‌کردن، خواندن، گوش‌کردن و نوشتن را بررسی می‌کند و چهار نمره مجزا برای Literacy، Comprehension ،Conversation و Production به شما خواهد دارد:

Literacy: توانایی خواندن و نوشتن

Comprehension: توانایی خواندن و گوش کردن

Conversation: مهارت گوش کردن و صحبت‌کردن

Production: توانایی در نوشتن و صحبت‌کردن

  • بخش Speaking

تفاوت بعدی آزمون آیلتس و دولینگو در بخش اسپیکینگ آن‌ها است. در آیلتس بخش اسپیکینگ به سه تسک یا بخش تقسیم می‌شود. در اولین task اسپیکینگ، از داوطلب در مورد زندگی روزمره او و علایق‌ش پرسیده می‌‎شود. در تسک 2 اسپیکینگ آیلتس به داوطلب یه کارت با موضوعی مشخص داده می‌شود که باید در مورد آن صحبت کند. بخش سوم مختص یک مکالمه طولانی است که در آن ممتحن و داوطلب یک موضوع را عمیقاً مورد بحث قرار می‌دهند و بر توانایی تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل تمرکز می‌کنند.

در مقابل، در آزمون Duolingo تصویری به داوطلبان ارائه می‌شود و باید آن را توصیف کنند. همچنین از آن‌ها خواسته می‌‎شود جملاتی که داده می‌شود را با صدای بلند بخوانند. آن‌ها همچنین باید به هر سؤالی که در این بخش آمده است، به صورت شفاهی پاسخ دهند. علاوه بر این، بخش مصاحبه ویدیویی آزمون انگلیسی Duolingo شامل صحبت در مورد یک موضوع معین است. به داوطلب بین دو موضوع حق انتخاب داده می‌شود و باید حداقل 1 تا 3 دقیقه در مورد آن صحبت کند.

  • بخش Listening

دومین تفاوت بین IELTS و Duolingo، در بخش شنیداری آن‌هاست. در آیلتس، داوطلب باید به چهار فایل ضبط شده گوش دهد که بر اساس آن یک سری سوالات برای او وجود دارد. این فایل‌ها ممکن است به صورت مونولوگ و یا مکالمه در قالب match کردن و یا تکمیل کردن جملات باشند.

در مقابل، در بخش لیسنینگ آزمون Duolingo، داوطلبان ملزم به گوش دادن به لیستی از کلمات گفتاری هستند که حاوی کلمات واقعی و شبه انگلیسی است و باید کلمات انگلیسی واقعی را شناسایی کنند. همچنین به آن‌ها صداهای ضبط شده داده می‌شود که باید به درستی رونویسی شوند.

  • بخش Writing

حال بیایید بخش رایتینگ این دو آزمون را بررسی کنیم. در آزمون آیلتس، بخش رایتینگ شامل دو Task است. برای اولین بخش، داوطلبان باید درمورد یک نمودار و یا نامه یک متن بنویسند. همچنین ممکن است از آن‌ها خواسته شود که یک سری داده‌ را توصیف کرده و توضیح دهند. تسک دوم رایتینگ، شامل نوشتن یک مقاله در پاسخ به یک استدلال، یک ایده و یا مشکل است.

از طرف دیگر، در آزمون انگلیسی Duolingo، داوطلب باید کلمات واقعی انگلیسی را از بین کلمات گوناگونی انتخاب کند، متن گم شده را از یک جمله پر کند، حداقل 50 کلمه پاسخ به یک سوال را بنویسد و پس از شنیدن صدای ضبط شده، متن خود را تایپ کند.

  • بخش Reading

چهارمین بخش، مختص Reading است. در آیلتس، داوطلب باید سه متن طولانی که از کتاب‌ها، مجلات و روزنامه ها گرفته شده است را بخواند و به سوالات آن‌ها جواب دهد. این بخش شامل سوالاتی مانند پر کردن جدول یا جاهای خالی، تطبیق عناوین با چارت‌ها و نمودارها، تکمیل جملات، جواب‌های کوتاه به سوالات باز و سوالات چند گزینه‌ای است.

از طرفی در آزمون انگلیسی Duolingo از داوطلبان خواسته می‌شود که جملات را به درستی بخوانند و جاهای خالی حروف را پر کنند تا جملات معنادار شوند.

  • معادل‌سازی آیلتس و دولینگو

نمره‌بندی آزمون آیلتس بین 0 تا 9 است. در این آزمون، داوطلبان برای هر مهارت Listening، Reading، Writing، و Speaking نمره جداگانه دریافت می‌کنند. همچنین میانگین نمرات تمام بخش‌ها محاسبه شده و برای شما یک نمره کلی یا اصطلاحا Overall Score در نظر گرفته می‌شود.

Duolingo مهارت داوطلبان را در قالب یک نمره کلی در مقیاس 10-160 ارزیابی می‌کند. نتایج آزمون انگلیسی Duolingo شامل نمره‌ در بخش‌های مختلف Literacy، Comprehension، Production و Conversation است و امتیازات فرعی مهارت داوطلب را در زمینه‌های مختلف اندازه گیری می‌کند. نمرات آزمون IELTS بین 5 تا 7 روز برای نوع کامپیوتری و حداکثر 13 روز برای نوع کاغذی آماده می‌شود. این مساله برای آزمون دولینگو سریعتر است و ظرف 48 ساعت نتایج آن برای شما ارسال می‌شود. اعتبار آزمون دولینگو و آیلتس 2 سال است. حال برای تبدیل نمره آیلتس به دولینگو می‌توان از جدول زیر کمک گرفت:

جدول نمره آیلتس و دولنگو

 

  • منابع آزمون

آزمون دولینگو به دلیل جدید بودن و بررسی سطح زبان انگلیسی عمومی متقاضیان یا همان General English آن‌ها، منبع خاصی ندارد ولی می‌توان با شرکت در کلاس خصوصی دولینگو و یا فایل کلاس آنلاین آمادگی آزمون دولینگو سفیرمال، برای کسب موفقیت در آن آماده شد. اما آزمون آیلتس دارای منابع بسیاری است که هم می‌توان با شرکت در کلاس آیلتس برای آن آماده شد و هم از منابع خودآموز آیلتس بهره گرفت.

در ادامه، برای آشنایی بیشتر از نتایج این آزمون‌ها، یک نمونه کارنامه آیلتس و یک نمونه کارنامه دولینگو را مشاهده خواهید کرد:

کارنامه آیلتس و دولینگو

هر دو آزمون آیلتس و Duolingo برای آزمایش توانایی و سطح مهارت و درک دانش آموزان برای زبان انگلیسی طراحی شده‌اند و دارای مدارکی معتبر جهت ارائه به موسسات، دانشگاه‌ها و شرکت‌های مختلف در سطح جهانی هستند. این دو آزمون دارای تفاوت‌های گوناگونی هستند که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند.

اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا سوالی در مورد روش تبدیل نمره دولینگو به آیلتس دارید، کافیست سوال خود را از طریق کامنت مطرح کرده و یا با شماره تلفن 02174056000 تماس بگیرید و از کارشناسان آموزش سفیرمال مشاوره رایگان دریافت کنید.

 

مطالب مرتبط:
منابع آزمون دولینگو
معرفی آزمون دولینگو
نمره آیلتس برای مهاجرت
سریعترین راه گرفتن مدرک آیلتس
تفاوت نمره ماک و اصلی در آزمون آیلتس
گام‌ های مهم در فرایند اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه